Spelhög

Billy Bär Brädspelen

Jag tänker inte ens försöka ge mig in på att dra något skämt om att jag har en träl som bär alla mina spel (vilket vore fantastiskt skönt när det drar ihop sig till Spelsöndag) för jag är övertygad om att alla redan fattat att det handlar om IKEA-bokhyllan. Jag vill redan nu göra klart att jag på intet sätt är sponsrad av herr Kamprads möbelimperium, det är blott på grund av snålhet och enkelhet jag använder mig av hans hyllor.

I början av min nuvarande spelvåg (slutet av 00-talet) förpassades spelen till en hylla i klädkammaren. När de ökade i mängd och boendet ökade i volym fick de istället ta plats i vardagsrummet, som en avgränsare i bokhyllan mellan våra böcker. (Böcker blandas helt enkelt inte, hur mycket två personer än tycker om varandra.) Nu ska det vara sagt att jag, trots mitt brinnande spelintresse, inte har så ofantligt många spel. Drygt femtio “riktiga” spel och ett dussin eller två barnspel som väntar på att junior ska växa till sig.
Samlingen är alltså inte allt för skrymmande, många av er som läser skrattar säkert åt min ringa samling. Men det är inte storleken, och så vidare, det är förvaring det här handlar inlägget handlar om. För mig funkar Billyhyllan väldigt bra – jag får in fyra hyllor för fullstora kartonger och två för mindre. Som av en händelse så ryms hela min A-serie i en smal Billy-hylla. B-sorteringen söker skydd var helst den får rum.

Hyllan
Spelhörnet (vänligen ignorera vänstra hyllan i golvnivå).

Djupet passar väldigt bra för spel, de flesta får plats hela vägen. En del kan sticka ut någon centimeter, men vad gör väl det? Annat än att störa mitt anala behov av saker på sin rätta plats då.

Utstickare
Nej, den får inte plats på raden under. Tro mig jag har försökt. Många gånger…

Min sortering är för närvarande till nittio procent beroende på kartongens storlek. Om de sen av en händelse hamnar bredvid spel av samma typ, tema eller designer så är det ett plus, men inte mer än så. För vad jag vet (vilket inte är så mycket, upplys mig gärna) finns det inget Dewey Decimal för spel (men det finns ett spel om The Dewey Decimal System).

Sorterar du efter titel, genre eller färg?
Vad använder du för hyllor, skåp eller jutesäckar?
Dela med dig i kommentarsfältet!

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest