Aquahand

Det runda vattnet

Idag fick jag äntligen chansen att testa AquaSphere – det (i min värld) senaste från Stefan Feldt. Alla de av herr Felds spel som jag testat tidigare har jag gillat. Främst Amerigo, men även Bora Bora och Bruges. När jag tänker efter och läser lite innantill är det tillsammans med La Isla (också helt okej spel) […]

Idag fick jag äntligen chansen att testa AquaSphere – det (i min värld) senaste från Stefan Feldt. Alla de av herr Felds spel som jag testat tidigare har jag gillat. Främst Amerigo, men även Bora Bora and Bruges. När jag tänker efter och läser lite innantill är det tillsammans med La Isla (också helt okej spel) de enda av hans spel jag har testat över huvud taget, så mitt betyg om honom är mycket bra. Han klår inte Vlada Chvatil, men det är inte omöjligt att han kommer in som nummer två på listan över brädspelsdesigners.


Poängsnurra och programmeringsstation i ett!

AquaSphere som sagt. Temat verkade ganska skumt när jag först hörde om det – en forskningsstation under vattnet där du går runt och programmerar robotar. Den som hade hoppats på RoboRally eller Space Alert kan glömma det, här är det lugn och fin programmering som gäller. De som var mer inne på Bora Bora, men samtliga spelare springer runt på samma bräde och försöker roffa åt sig så mycket som möjligt av de resurser som finns där är mer rätt ute. Inte helt oväntat när det gäller den här designern spelar inte temat så stor roll, men för en gångs skull tycker jag att det passar ovanligt väl med spelmotorn.


Nej Tobias, du får inte plocka robotarna mitt i!

Spelarbrädet påminner lite om Terra Mystica, men fungerar lite annorlunda. Den stora spelplanen är modulär, så ingen spelomgång är den andra lik (approximativt). Programmering sker i steg där du tvingas välja mellan vad du vill göra. Många smarta små system som arbetar väldigt bra ihop för att förvilla spelarna.


Så här ser ett laboratorium som inte riktigt är fullständigt utbyggt ut…

Det här är Felds hårdaste hjärngymnastik hittills. Bora Bora en enkel vandring i parken i jämförelse. Många saker att hålla i huvudet, och som vanligt inte alls nog med tid (som passande nog är en resurs här, den du oftast saknar) att göra allt det du vill. Ett mycket trevligt spel för dig som vill ha en cebral träningsrunda. Men bli inte sur när du råkade tänka fel, det finns mycket bläckfiskar i havet.


Så mycket att göra, så lite tid…

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Select your currency
SEK Swedish krona
EUR Euro
en_GB