Sommarprognosen

Sommarprognos

Jag väljer att fira den nya blogguppdateringsfrekvensen med att blicka framåt. Vad finns det för nya spel vi har att se fram emot i våran favoritbutik under sommaren? Jag valde ut fyra titlar och letade upp lite information från internet (främst BGG) så ta sanningshalten därefter. La Granja Nominerad till […]

Jag väljer att fira den nya blogguppdateringsfrekvensen med att blicka framåt. Vad finns det för nya spel vi har att se fram emot i våran favoritbutik under sommaren? Jag valde ut fyra titlar och letade upp lite information från internet (främst BGG) så ta sanningshalten därefter.

La Granja
La Granja Nominerad till Golden Geek Best Strategy Board Game 2014 (där titeln togs av det mycket trevliga Five Tribes).Utspelar sig i utkanten av byn Esporles på Mallorca och spelarna ska där bygga upp sina gårdar för att nå den åtråvärda titeln “La Granja” – Gården.

Alla spelare har varsitt gårdsbräde som de ska bygga ut med en mängd brickor, pluttar och kort. Allt sker kring ett centralt bräde där arbetare placeras och resurser samlas in.

Det verkar vara ett ganska standard strategispel som har en potentiellt ohälsosam attraktion till grisar. Ser fram emot att testa det!

Orléans
Orléans Orléans (nej, inte det nya på andra sidan Atlanten, originalet i Frankrike) låter vid första anblicken som Carcassonne (ta över landsbygden med byggare, handlare, riddare, munkar etc.), men mina tankar går mer till Russian Railroads när jag tittar på bilderna.Ett bräde för landet som ska domineras och ett bräde för poängräkningen. Arbetsplacering hela vägen ut som det ser ut.

Nominerad i tre klasser av Golden Geek 2014: Innovative Board Game, Strategy Board Game och Board Game of the Year (där priserna togs hem av Dead of Winter, Five Tribes and Splendor.)

Specter Ops
Specter Ops En spelare tar rollen som en hemlig agent ska infiltrera en jättehemlig anläggning och lyckas utföra tre uppdrag och fly innan de andra spelarna hittar den.Låter lite som Fury of Dracula eller Letters from Whitechapel men med lite tydligare mål för den dolde spelaren. De spelen kan ni för övrigt höra mer om här and här.

Mycket runtrännande på rutnät, men det ser ut att vara tilltalande grafik och fina miniatyrer.

Forbidden Stars
Forbidden Stars Warhammer 40k – den förlorade Herakon klustret är äntligen fritt att grabba, och alla vill såklart ha det. Spela som rymdjägare, rymdork, rymdalv eller rymdkaotiker (förlåt så mycket om jag gjorde någon hängiven W40k-spelare ilsken).Asymmetriska fraktioner känns standard för Warhammer, men ändå sympatiskt för brädspel.En himla massa miniatyrer (helt oväntat) som placeras på ett moduluppbyggt bräde känns trevligt.

Jag kan inte låta bli att tänka på Twilight Imperium när jag ser det. Må hända är det ett kortare, mindre politisk, variant? Inte mig emot.

Jag har som sagt inga andra belägg för det jag skrivit annat än att jag läst det på internet. Rätta mig gärna om jag har uppfattat något fel. Jag har ju trots allt inte sett någon av spelen i verkligheten.

Om det är något spel (nytt eller gammalt) som du önskar att jag eller någon annan här skulle skriva om, peta gärna på oss i kommentarsfältet eller via någon annan kommunikationsform, så kanske du får din önskan uppfylld.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Select your currency
SEK Swedish krona
EUR Euro
en_GB