Publicerad den 2 kommentarer

Den första Spelsöndagen

Spel!
Så många spel, så lite tid…

Söndagen den 13:e april uti nådens år 2014.
Södergården på Södermalm i den Kungliga Hufvudstaden.
Allt på ett korts spelförening har Spelsöndag.

Formula D
Full fart i Formula D.

Mer än trettio personer (det var där någonstans som jag tappade räkningen) spelade jag vet inte hur många spel under sex timmar på söndagseftermiddagen. Cyclades och Thunderstone varvades med Blueprints och Resistance. Formula D och Smash Up med Game of Thrones och Netrunner. Oj, oj, oj så mycket Netrunner det spelades.

Netrunner
Det är inte lätt att driva företag med så mycket springande i näten

För mig som är Netrunnner-novis (grundspelet plus en expansion, och knappt grepp om reglerna) var det smått magiskt att se hur snabbt och lättflytande spelet verkade i dessa veteraners händer. Det var som att det spelade ett helt annat spel. Vilket de ju på många sätt gjorde…

Själv började jag  i känd terräng med det fysiska Rampage och snabbspelade Eight-Minute Empire Legends, för att sedan bryta ny mark (bildligt och bokstavligt) i Glass Road.

Glass Road
Sluta göra glas och tegel av alla mina resurser!

Dagens vanligaste repliker var nog “Var är toaletten” och “Vill du spela [insert random boardgame name]?” Det här var ett ypperligt tillfälle att lära känna både nya spel och spelare.


A Game of A Game of Thrones

Stämningen var god och rösterna glada. Bullar och påskmust höll blodsockret högt. Jag såg inga bord som flippades eller någon som med sammanbitet tillbakahållna tårar lämnade lokalen i vredesmod.


Vem är att lita på?

Nästa tillfälle kan inte komma snabbt nog, listan på spel jag vill köra blir bara längre och längre. Vad vill du spela då?


Nedpackat till nästa gång

2 reaktioner på “Den första Spelsöndagen

  1. Grymt kul, blev 7 Wonders och Game of Thrones… Mycket trevligt spelfolk på plats! Ser redan fram emot nästa gång: Lurar bland annat på Arctic Scavengers, såg inte att det fanns innan jag var på väg hem.

  2. […] övrigt så måste jag såklart nämna spelföreningen Allt på ett korts speldag nu på söndag. Förra spelsöndagen blev otroligt lyckad och superkul, så har ni vägarna förbi Södermalm i helgen tycker jag definitivt ni ska titta in! Mer […]

Lämna ett svar