Tips

Det är en riktig brädspelsdjungel där ute och ibland kan en behöva en hjälpande hand, så här kommer en hel massa julklappstips! Hör gärna av er till tobias@alltpaettkort.se om ni söker något specifikt! Använder du en smartphone så gå hit för en mobilvänlig version.

SPEL FÖR BARN

agricola-family-edition
Agricola Family Edition (8+)
Battle Sheep
Battle Sheep (7+)
Catan Junior
Catan: Junior (6+)
Loopin Chewie
Loopin’ Chewie (4+)
Supermysig familjevänlig variant av det älskade Agricola! Förvandla din lilla gräsplätt till en framgångsrik storgård! Ett supersnabbt och kul spel om att försöka sprida ut sina får så flitigt som möjligt och samtidigt hindra andras framfart! Settlers of Catan i en otrolig charmig version som passar fantastiskt bra för barn! En strålande introduktion till denna moderna klassiker! Det älskade Loopin’ Louie är tillbaka i en oemotståndlig Star Wars-variant med en flygande Chewbacca! Barnsligt kul för alla åldrar!

SPEL FÖR TONÅREN

adrenaline
Adrenaline
codex
Codex: Card-Time Strategy
iron-throne
Game of Thrones: The Iron Throne
star-wars-destiny-kylo
Star Wars: Destiny
Något unikt som ett FPS i brädspelspelsform från fantastiska CGE som dessutom fått rikligt med ros! Ett fascinerande och slipat non-collectable kortspel från Sirlin Games som fått ett oerhört varmt mottagande! Dramatisk och lurig maktkamp i Westeros som fångar det blodisande Game of Thrones perfekt! Stekhett tärningsspel baserat på den däringa galaxen långt, långt härifrån! Lättspelat och väldigt kul!

SPEL FÖR FAMILJEN

fabled-fruit
Fabled Fruit
Mysterium
Mysterium
pandemic-iberia
Pandemic Iberia
great-dinosaur-rush
The Great Dinosaur Rush
Fantastiskt charmigt kortspel om att mixa ihop delikata frukter där varje spelomgång blir unik! Unikt samarbetsspel om att lösa en mordgåta där en spelare tar rollen som hjälpsamt spöke som kommunicerar genom bilder! Väldigt stämningsfull och tjusig ny variant av det älskade Pandemic som tar er tillbaka till 1800-talet med nya roller och utmaningar! Vansinnigt charmigt arkeologispel om att gräva upp dinosaurieben och helt enkelt bygga nya jätteödlor!

SPEL TILL FESTEN

citadels-2016
Citadels (2016 Edition)
codenames-pictures
Codenames: Pictures
Dead Last
Dead Last
mafia-de-cuba
Mafia de Cuba
Citadels är ett genialiskt litet spel med mycket dramatik och ett spännande dolt rollsystem. Nu i en omarbetad ny utgåva! Underbart spionpel om att tillsammans i lag försöka gallra ut agenter genom att koppla ord med bild! Riktigt stiligt och hyllat partyspel om svek, mord och bräckliga allianser i samma anda som The Resistance och Cash N Guns! Läckert socialt lurendrejeri-spel som kommer urtjusigt och behändigt paketerat i cigarrlåda!

SMÅ GE BORT-SPEL

Patchwork
Patchwork
Skull
Skull
Star Realms Colony Wars
Star Realms: Colony Wars
Manhattan Project Chain Reaction
The Manhattan Project: Chain Reaction
I mysiga Patchwork ska ni kombinera olika tygstycken för att bygga det största och praktfullaste lapptäcket världen skådat! Ett underbart roligt, enkelt och makalöst fint bluffspel att förgylla i stort sätt vilket sällskap som helst med! Ny fristående variant av den mycket populära och beroendeframkallande rymd-deckbyggaren Star Realms! Ett snabbt och slugt kortspel baserat på spelet The Manhattan Project om kärnvapenrustningen under kalla kriget!

SPEL FÖR FANTASY-ÄLSKARE

hand-of-the-king
A Game of Thrones: The Hand of the King
Blood Rage
Blood Rage
Mystic Vale
Mystic Vale
islebound
Islebound
Fartfyllt och kul kortspel fullspäckat med Game of Thrones-dramatik om att föräras titeln Hand of the King! Drabba samman i mäktiga Blood Rage för att uppnå så mycket ära som möjligt innan Ragnarök ödelägger hela världen! Finurligt druid-spel om att rädda naturen från en förrödande förbannelse genom ett nyskapande ”Card Crafting System”! Ett härligt fantasieggande och vackert äventyrligt spel om att utforska det böljande blå och dess hemligheter!

SPEL FÖR SCIFI-ÄLSKARE

Cry Havoc
Cry Havoc
Neuroshima Hex 3
Neuroshima Hex! 3.0
new-angeles
New Angeles
Star Wars Rebellion
Star Wars: Rebellion
Ruskigt mäktigt SciFi-baserat konfliktspel med extra allt från Portal Games! Strategiska höjdaren Neuroshima Hex i en ny utgåva med varianter för både ensamspelare och trespelare-matcher! Läckert strategispel om girighet, maktkamp och motvilligt samarbete mellan de stora megaföretagen i Android-universumet! Sanslöst maffigt strategispel om den episka konflikten mellan rebellerna och imperiet!

SPEL FÖR SKRÄCKFANTASTEN

arkham-horror-the-card-game
Arkham Horror: The Card Game
Dead of Winter The Long Night
Dead of Winter: The Long Night
Mansions of Madness Second Edition Cover
Mansions of Madness: Second Editon
the-others
The Others
Ett samarbets-korspel från Fantasy Flight Games som fullkomligen dryper av stämningsfulla rysligheter! Ny fristående expansion av det rafflande Dead of Winter! Kan spelas som det är eller kombineras med grundspelet. Ny utgåva av det fantastiskt stämningsfulla Mansions of Madness som nu förvandlats till ett renodlat samarbetsspel! Hyllat samarbete mellan plastkungarna Cool Mini Or Not och Eric M. Lang där de 7 dödssynderna försöker ödelägga världen!

SPEL FÖR EUROSPEL-ÄLSKAREN

imhotep
Imhotep
jorvik
Jórvík
london-key-to-the-city
Key to the City – London
the-oracle-of-delphi
The Oracle of Delphi
I den egyptiska arkitekten Imhoteps anda skall det byggas magnifika monument! Lassa båtarna fulla med stenar, smid planer och bygg så det står härliga till! Handelsklassikern Die Speicherstadt är tillbaka i en tjusig omarbetad Vikinga-osande utgåva som dessutom innefattar den tidigare expansionen! Stekhett stadsbyggarespel från årets Essen-mässa! En väldigt spännande och lite mer lättspelad vidareutveckling av det älskade Keyflower! Feld är tillbaka med ett fascinerande äventyrsspel doppat i grekisk mytologi komplett med karlns patenterade klurighet och spännande spelmekaniker!

SPEL FÖR IMPERIUMBYGGAREN

seafall
Seafall
Scythe
Scythe
the-colonists
The Colonists
Through the Ages A New
Through the Ages: A New Story of Civilization
Episkt och ständigt föränderligt strategispel på det krigshärjade blå från Rob Daviau, mannen bakom Pandemic: Legacy! Kolossalt läckert och unikt 4X-spel från Stonemaier Games som är precis lika bra som det ser ut! Härlig strategisk tungviktare om att som borgmästare ta hand om och utveckla sin by! Makalöst strategispel där spelarna utvecklar sina civilisationer från antiken till modern tid, nu i en ny förbättrad utgåva!

SPEL FÖR DIG SOM KÖR PÅ SÄKRA KORT (MODERNA KLASSIKER)

Carcassonne 2
Carcassonne
Catan 5th Edition
Catan
Dixit
Dixit
Ticket to Ride Europe
Ticket to Ride: Europe
I Carcassonne bygger spelarna tillsammans upp en provins genom att lägga ut små landsskapsbrickor, men passar samtidigt på att placera ut sin lakejer för dominans och bästa möjliga poäng. Ett lysande koncept och inkörsport till hobbyn! I klassikern Catan så tävlar spelarna om poäng genom att bygga, förhandla och samla resurser på den lilla ön Catan. Väldigt älskat och lättspelat spel som fått många att återupptäcka hobbyn! Ett underbart och väldigt lättlärt spel där fantasin får vina iväg! Beskriv ett kort med ett ord, läte eller mening, men var inte för övertydlig eller för vag… Ett väldigt lättillgängligt och välkomnande tågspel som erbjuder många möjligheter och val, tjusigt inramat i ett oerhört charmigt Europa-tema!