Publicerad den 11 kommentarer

Femåringen!

För fem år sedan fick min inte helt sunda besatthet av brädspel mig att starta en brädspelsbutik. Från ett härke av bokhyllor i en walking closet i Sundbyberg, till en lokal på nedre plan i Skärmarbrink jämte tvättstugan, och vidare till ett kontor vid ett nybygge i Tyresö centrum, för att till sluta landa nästan ute i skärgården i en egen byggnad på Brevikshalvön. Ja, det är definitivt en hel del som hänt på vägen!

Hammarbyhöjden 2012, i begynnelsens vagga!
Hammarbyhöjden, i begynnelsens vagga, 2012
Stort tack till den här naturkraften till kvinna som alltid stått vid min sida
Stort tack till den här naturkraften till kvinna som alltid stått vid min sida. Sundbyberg, 2012

Och jag blir så glad att se hur många som följt med oss på den här krokiga resan! Massvis av återkommande namn dyker upp och känns som gamla kompisar när mail trillar in eller när jag står och packar orders. Kommer ofta på mig själv att nicka igenkännande när jag ser vad de har beställt, även fast jag träffat långt ifrån alla. För alla nya bekantskaper och vänner, båda fysiska och icke-fysiska, har definitivt varit det absolut bästa med hela resan. Helt fantastiskt och jag har verkligen er att tacka för att jag kan fortsätta göra det här!

memoir44overlord
Förkrossande Overlord-förlust på Omaha beach @ Skärmarbrink, 2013
fullsizeoutput_246
In löjligt good company, Lincon 2015

Förutom att vara en så rackarns bra webbutik som bara möjligt går så har visionen alltid varit att sprida hobbyn efter bästa förmåga genom att anordna speldagar, turneringar, besöka konvent och inte minst producera eget material. Är extremt tacksam och stolt över alla speldagar vi samarbetet kring, de 35 podcasts och 145 blogginlägg som producerats under de här åren. KJ, Emil och Peder, ni har verkligen levererat på alla cylindrar på bloggen! Och mina trogna podcast-kumpaner Per, Mange och Andy, det hade definitivt inte gått utan er!

podcastcrew
Brawling & Podcasting, 2013
darksoulspodcast
Dark Souls-podcast ute i det fria (nästan), 2017

Det ska erkännas att produktiviteten har avtagit en smula de senaste åren. Livet snurrar på och bidragen på sidan har alltid varit luststyrda utan krav och ersättning. Inte minst jag själv har hunnit få två barn sedan jag startade med det här, men lusten finns kvar och vi har många skojiga saker i kikaren, inte minst planeras ett nytt APEKCon nu i november och fler konventbesök!

apekcon2016
Full rulle på APEKCon, 2016
lincon17
LinCon, vårt andra hem, 2017

MEN, den kanske främsta anledningen till att utgivningstaktet avtagit för egen del hänger ihop med att jag pysslat med nästa steg för Allt på ett kort, vilket är att även utveckla och ge ut egna originella spel! Genom åren har det ju dykt upp små spelexperiment här på sidan som ni kanske märkt, tex drak-tärningsspelen Allt på ett kort och det simulerade kärlekstrasslet i mikrospelet En midsommarnattsdröm.

apek2
Den andra reinkarnationen av “visitkortspelet” Allt på ett kort, 2015

Små baby steps i vad som nu kommer blomma ut under namnet All Or None Games, och redan i höst kommer vårt första spel Dicetopia till Kickstarter. Ett kvickt strategispel proppfullt med tärningar, interaktivitet och tonvis av variation, som blandar area control, hemliga objektiv och worker placement på ett annorlunda och kul sätt.

Dicetopia-In-Play
Prototypen av Dicetopia in action, 2016

Håll gärna ögonen öppna för det och spana gärna in All Or None Games facebook-sida om ni är nyfikna och vill hålla er uppdaterade. Det hela är obeskrivligt spännande och samtidigt sanslöst skrämmande. Precis som det ska vara med andra ord. Allt på ett kort, helt enkelt!

allornonegamesgreen

11 reaktioner på “Femåringen!

 1. Kul! Ser med spänning fram emot vad för projekt och spel som kan tänkas dyka upp via detta här! :)

 2. Måste passa på att gratulera till de första 5 åren vilka har gått väldigt fort måste jag säga, och även till den kommande kick startern som jag personligen tycker är ett mycket trevligt och snabbt litet spel! Enkelt att lära sig, svårt att bemästra och alla tärningar man någonsin kan drömma om. Rekommenderas skarpt!

  1. Varmaste tack Mats! Och så sjukt mycket tack för allt hjälp genom åren, din klippa!

 3. Fantastiskt trevligt att få vara med på den här resan!

  1. Nöjet har varit helt på min sida! Eller, kanske inte förhoppningsvis HELT, men oerhört mycket iaf! :)

   1. Vi får ju hoppas att det är någon annan som också haft skoj åt det. :-)

 4. Gratulerar till 5år! Det är inte konstigt att det går bra. Bra priser och bra service, what’s not to like…?

  1. Tusen tack Jörgen!

 5. Hipp hipp hurra och grattis på 5-årsdagen! Ser fram emot 10 ;-)

  1. Tackar! Haha, jag med! :)

Lämna ett svar